Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Brood van Menno

Meer dan tien jaar geleden trok Menno naar Frankrijk om de geheimen van echt Frans brood te leren kennen. Hij wilde brood leren bakken zonder kleur- en smaakstoffen en zonder chemische trucjes. Na een professionele bakkersopleiding in Rouen, ging hij werken bij één van de beste bakkers in Parijs. Daar leerde hij desembroden bakken met op molensteen gemalen biologisch meel, in een houtgestookte steenoven uit 1912. Hier krijgt brood nog tijd om te rijzen, soms wel 24 uur lang, waardoor de van nature in het meel aanwezige aroma’s de kans krijgen zich volledig te ontwikkelen. Door het bakken op de stenen vloer van de oven krijgt het brood karakteristieke, dikke korst die niet alleen knapperig is, maar het brood ook beschermd tegen uitdrogen. Brood van Menno is uniek, zuiver en vol van smaak. Met Frans meel, een Franse opleiding en een liefde voor het bakkersambacht levert Menno brood waar wij trots op zijn.

Het brood

Het brood wordt direct op de stenen vloer van de oven gebakken. Voor het rustieke brood gebruikt Menno een heel klein beetje gist, veel water en een fantastische kwaliteit crème-kleurig Frans meel (T65 tradition française). Het deeg kneden we zo kort mogelijk en ze laten het daarna uren in de deegkuip in de bakkerij ontwikkelen voordat we het afwegen en verwerken. Zo krijg je op een natuurlijke manier veel aroma ontwikkeling en dat proef je terug in het gebakken brood. Het brood heeft mooie kammen (grignes) en een onregelmatige structuur.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten