Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

De natuurlijke wijnen van Rank

In 1989 is Ben te Voortwis begonnen met het importeren van wijn. Toen nog onder de vlag van Lindenhoff. Vanaf 2011 hebben Albert en Jantiene te Voortwis de zoektocht naar natuurlijke wijnen voortgezet en zijn ze gegroeid tot de wijn groothandel die het nu is. Een eigen stijl vinden ze belangrijk, en dat zoeken ze ook in de wijnen die ze selecteren.  De wijnen van Rank worden gemaakt van druiven die op een zo natuurlijk mogelijke manier worden verbouwd. ‘Voor een goede wijn, is het belangrijk dat de wijnboer een idee heeft bij wat hij maakt. Zoals je bij alles wat je creëert een idee moet hebben. Dat proces begint al in de wijngaard. Rank wijnboeren gebruiken biologische druiven en werken met zo min mogelijk zwavel tijdens het wijnmaken. Als je de intentie hebt om een goed product te maken, dan wil je met de beste druiven werken.’, aldus Jantiene.

Natuurlijk verbouwd

De wijnen die Rank importeert zijn gemaakt van druiven die op een zo natuurlijk mogelijke manier verbouwd worden en dat het wijnmaakproces gaat over de vergisting van druiven tot wijn. Zij zijn tegen toevoegingen als aroma’s en zoetstof en met veel zwavel proberen een wijn te construeren. Wijn is niet bedoeld als een industrie product, een concept; het is een ambachtelijk product. Voor een goede wijn, is het belangrijk dat de wijnboer een idee heeft bij wat hij maakt. Zoals je bij alles wat je creëert een idee moet hebben. Dat proces begint al in de wijngaard. Rank wijnboeren gebruiken biologische druiven en werken met zo min mogelijk zwavel tijdens het wijnmaken.

Wijn uit Europa

Rank staat voor terug naar de bron, de wijnrank en de wijnboer. Om vanaf dat punt met zo min mogelijk toevoegingen het mooiste product te maken. Rank importeert kleinschalig geproduceerde kwaliteitswijnen uit Europa. Ze selecteren alleen Europese wijn, omdat het hele spectrum van wijn-smaken in Europa te vinden is. Dus waarom zouden ze het van verder halen?

“SELECTIE WIJNEN DIE NATUURLIJK, BIOLOGISCH, BIOLOGISCH DYNAMISCH EN ZONDER TOEVOEGINGEN GEMAAKT ZIJN”

Fonrand selectie

In hun zoektocht naar bijzondere wijnen kwamen ze Daan en Elvire Dijkman tegen, die wijngaarden hebben in de Rhône-vallei. De wijnen van Daan en Elvira sprak Rank meteen aan. Daan en Elvira geloven namelijk heilig in wijn maken zonder bestrijdingsmiddelen en toevoegingen. Een wijn begint volgens hun met een wijngaard vol leven. Inclusief vossen die veel voorkomen in dit domaine.

Scheikundig wijn maken

Ze plukken de oogst heel vroeg in de ochtend en met de hand. Het wijn maken pakt Daan van Dijkman op een bijna scheikundige manier aan. Niets wordt aan het toeval overgelaten en de ontwikkeling van de wijnen wordt nauwkeurig gevolgd met microscoop en pincet. Rank kwam met het idee om de wijnen ongefilterd te laten, en ze zo op te nemen in de Rank selectie.

Onze Fonrand selectie

Delicious cheeses, game and mushrooms — discover our season selection.

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten