Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Boontjes doppen en lof oogsten

Wie de Marché in Baambrugge wel eens bezoekt heeft vast al een kijkje genomen in onze Open Tuin, waar in het voorjaar en de zomer volop eetbare bloemen, kruiden en groenten groeien.

Speciaal voor het nieuwste foodies magazine kwam redacteur Sanne in onze Open Tuin op zoek naar het oorspronkelijke augustus oogstmaand-gevoel. “U weet wel, de geur van verse aarde, de zon op uw hoofd, snoeischaar in de hand en ondertussen vast verlekkerd bedenken hoe al die weelde straks een plekje krijgt op uw bord. Bij de Open Tuin van Lindenhoff vond ik dat, en nog veel meer.” Benieuwd naar de dag van Sanne in de Open Tuin, met chef-kok Sander, teler Nick, chef Jonathan en varkensboer Marcel?

De hele reportage is de lezen in het foodies magazine van augustus. Ook vindt u in het magazine twee bijzonder lekkere recepten, gemaakt met producten van rechtstreeks van onze boerderij. De verse ingrediënten haalt u eenvoudig in huis met onze exclusieve Lindenhoff x foodies bundel en komen onze bezorgers met liefde bij u thuisbezorgen. Bestel de bundel nu, dan ontvangt u het foodies magazine gratis bij uw boodschappen en kunt u aan de slag met de recepten!

“Ik vind het mooi om met Nederlandse producten te werken.
Bij As geldt van kop tot staart koken bovendien ook voor groenten. Bietenloof en wortelloof bijvoorbeeld zijn hartstikke lekker. Even kort roosteren, wat olie erbij en fijngesneden is het een fantastische pesto”

Salade met bietjes en tuinbonen van de barbecue

Sander Overeinder, chef-kok van restaurant As, is een échte Lindenhoff ambassadeur – hij doet al sinds ’97 boodschappen bij Lindenhoff voor zijn eerste restaurant. De hele keuken van As is buiten gebouwd, binnen in het oude klooster, was de ruimte te laag en omdat het een monument is mogen er niet zomaar aanpassingen worden gedaan. In de keuken is een robuuste houtoven en een grote grill en heel bijzonder: het oude fornuis uit het klooster. De tafels van het restaurant staan in de kapel van het klooster waar vroeger de priesters werden opgeleid. Bij As eet u in de meest pure vorm. As werkt met authentieke smaakvolle producten en het product mag hier op het bord ook gewoon product zijn. Speciaal voor foodies heeft Sander een gerecht gemaakt met geroosterde groenten uit de Open Tuin: salade met bietjes en tuinbonen van de barbecue. Die u thuis kunt klaarmaken!

Gegratineerde perziken met baambrugs big spek en bleu d'Evert

Als het ergens oogsttijd is, dan is het in de Open Tuin van Lindenhoff en Sanne liep een dag mee. Op zoek naar het oorspronkelijke augustus oogstmaand-gevoel gaat Sanne op ontdekking in Baambrugge. Sanne krijgt werkkleding aan, want er is genoeg te doen in de Open Tuin. Samen met Nick gaat ze als eerste aan de slag op de toppen van de tuinbonen te plukken om ondertussen meer te leren over hoe er wordt gewerkt in de Open Tuin. Daarna zijn de sugarsnaps aan de buurt. Uniek in Baambrugge – omdat ze van Hollandse bodem zijn. Het is drie uur, de werkdag loopt op zijn einde. Sanne loopt nog een rondje door de Marché en vult haar mand met groenten uit de Open Tuin. Ze laat nog een mooi stuk Bleu d’Evert afsnijden en haalt bij de slager een paar dikke plakken Baambrugs Big spek voor het recept van de cover van foodies – de oogst voor vandaag is compleet!

Sander's selectie uit de Open Tuin

Salade met bietjes en tuinbonen van de barbecue

Lindenhoff x foodies bundel

Van bietjes met loof tot Bleu d’Evert en zuurdesem brood van Restaurant As. Speciaal voor foodies heeft Lindenhoff een pakket samengesteld met ingrediënten voor de salade met bietjes en tuinbonen en de gegratineerde perzik met spek en bleu d’Evert. Benieuwd naar de reportage? Bestel de Lindenhoff x foodies bundel en ontvang het foodies magazine gratis bij u boodschappen!

Bestel de Lindenhoff x foodies bundel
Zuurdesem brood van restaurant As

Zuurdesem brood van restaurant As

Naast mooie gerechten wordt er in restaurant As ook fantastisch zuurdesem brood gemaakt met een unieke samenstelling van desem, tarwe, rogge en gries. Het wordt in een echte steenoven afgebakken en smaakt geweldig met gezouten boerenroomboter of goede olijfolie. De broden van As staat bij menig toprestaurant op de kaart en zijn daarnaast exclusief verkrijgbaar in onze webwinkel. Zo kunt u er ook thuis van genieten!Het brood wordt half afgebakken geleverd, dus even afbakken in de oven op 220 graden en u heeft een heerlijk vers brood op de plank!

Bestel het brood van restaurant As

Foodies selecties

Gegratineerde perziken met spek en bleu d’Evert

Lindenhoff Open Tuin

Op deze bijzondere plek werkt begeleider Jonathan Vink en teler Nick met een team van mensen die door uiteenlopende omstandigheden een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Jonathan en zijn team bieden begeleiding en educatie en geven hun medewerkers eigen taken en verantwoordelijkheden. Ieders capaciteit wordt omgezet naar eigen takenpakketten. De mensen worden in de Open Tuin niet gezien als de cliënten maar als volwaardige medewerkers. Zo helpt iemand niet eventjes met de varkens. Nee, hij is dan onze varkensboer.

De beste smaak, daar draait het om bij Lindenhoff. Dit is het best te bereiken met productiemethodes die dicht bij de natuur staan, waarbij het welzijn van het dier, aarde maar ook mens centraal staat. De Open Tuin is daarom een belangrijk sociaal aspect voor Lindenhoff.

Ontdek de Open Tuin producten
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten