Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

LINDENHOFF X REPUBLIEK

Bestel en ga barbecueën met een chef Gerrit
Koken ‘sin miedo’ – zonder angst!
Thuis aan tafel als in een restaurant

Lindenhoff X Restaurant Republiek

We hebben iets bijzonders voor jullie! Speciaal voor jullie mochten we op bezoek bij Chef Gerrit Marcus en souschef Koen Fokkema van restaurant Republiek in bloemendaal. Dit is uw unieke kans om aan de slag te gaan op de barbecue met de exclusieve Lindenhoff x Republiek box. De chefs hebben dé Simmentaler côte de boeuf dry-aged voor op de grill geselecteerd met onweerstaanbare side dishes; spitskool met chili-boter, krieltjes met pimentón en prei met tijm-boter. Gerechten die u thuis op de barbecue kunt bereiden met de beste kwaliteit ingrediënten – bestel bij Lindenhoff, dan worden ze vers en gekoeld bij u bezorgd. Thuis aan tafel, als in een restaurant! 

Chef Gerrit Marcus van Restaurant Republiek Bloemendaal
Côte de boeuf van restaurant Republiek Bloemendaal

HET MOOISTE RESTAURANT OP HET STRAND

De Republiek is niet zomaar een restaurant! Het is dé plek om te ontspannen na wandeling op het strand en te genieten van de zon – maar ons advies is om ook speciaal voor het restaurant naar het strand te rijden om te kunnen genieten van de verrukkelijke gerechten van Chef Gerrit en sous-chef Koen – Samen vlammen ze in de keuken! De geur van de zee, een verfrissende briesje, heerlijke geuren uit de keuken en het uitzicht op het stand komen u tegemoet wanneer u Restaurant Republiek binnen stapt.

KOKEN ZONDER ANGST

Het hout brandt in de oven – die schittert in de keuken – waarin heerlijke ingrediënten worden bereidt. Het vuur knispert rondom de prei die wordt gegaard op het rooster en de spitskool wordt geblakerd. De côte de boeufs worden schoongemaakt door de chefs – en klaar om te gaan grillen. Een adembenemend en knap interieur zorgt ervoor dat u meteen ontspant en volop kunt genieten. Het is een feest om hier te zijn. De passie en liefde voor koken “koken zonder angst” proeft u in elk gerecht terug!

‘Deze keuken is vrij en niet geremd door wat een strandtent zou moeten zijn. Koken ‘sin miedo”

– Chef Gerrit Marcus

INTENS LEKKER EN ROBUUST

In de keuken wordt vooral gebruik gemaakt van vuur in de prachtige houtoven. De oven is leidend voor wat er op de kaart komt te staan. De inspiratie komt voort uit het zo genaamde ‘analoge’ keuken; verrassend door de bereidingswijze, toegankelijk door herkenbaarheid, intens lekker en robuust. En niet onbelangrijk; respectvol en bewust wat betreft de seizoenen en de herkomst van onze ingrediënten.

GEBRUIK HOUT OP DE BARBECUE

Chef Gerrit kookt liever met hout dan houtskool. “Houtskool vind ik te sterk”. Dit is dus een goede tip om ook eens blokken in je barbecue te gooien en deze smaak te ervaren! Dit is uw uitnodiging  om dit meteen uit te proberen – ga samen met chef Gerrit en Lindenhoff barbecuen, laat de ingrediënten gekoeld thuis bezorgen door heel Nederland en ga thuis aan tafel als in een restaurant! 

CHEF GERRIT MARCUS

Restaurant Rebubliek Bloemendaal

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

DE KEUKEN INGEGAAN EN ALTIJD GEBLEVEN
Vroeger heeft Chef Gerrit al als bijbaan in de keuken gestaan. Hij is begonnen aan een studie politicologie in Amsterdam – maar na 4 jaar stopte hij zonder zijn studie af te maken en vroeg hij zich af; wat nu? Hij is de keuken in gegaan en daar altijd gebleven! Gelukkig ;).

WERKEN IN HET BUITENLAND
Chef Gerrit heeft altijd veel in het buitenland gewerkt; in een kindertehuis in Brazilië, in Australie, op een binnenvaartship in Frankrijk (met mooie Franse groenten zoals Lindenhoff ook heeft) en in Saint Sebastiaan. Toen hij naar Nederland kwam werkte hij in een restaurant in Amersfoort. Tot Willem te Voortwis (Eigenaar Lindenhoff Horeca) belde, is de republiek niet iets voor jou? De chef is ad hoc gestopt – en vertrokken naar Bloemendaal. Het was ver van huis dus de eerste 2 jaar in de zomer was de camping in Bloemendaal deels zijn huis om dichter bij werk te zijn!

HOUT VERSUS HOUTSKOOL
“Ik barbecue liever met hout dan houtskool. Houtskool vind ik te sterk. Dus een goede tip om ook eens blokken in je barbecue te gooien.”

 

DE FAVORIETEN VAN DE CHEF

“Creme crue – die is gewoon heel goed! Een mooie boerse smaak. En de boter, die gebruiken wij altijd van Lindenhoff!”

LINDENHOFF x REPUBLIEK BLOEMENDAAL BARBECUE BOX

WELKE GERECHTEN GAAT U ZELF THUIS BEREIDEN?

De bereiding van de gerechten worden stap voor stap uitgelegd door de chef op de exclusieve receptkaarten die u ontvangt in uw box.

  • SIMMENTALER DRY-AGED CÔTE DE BOEUF VAN DE BARBECUE
  • KROKANTE KRIEL MET PIMENTÓN
  • PREI MET PETERSELIE DRESSING
  • GEGRILDE CRISPY COURGETTE MET TIJM-BOTER
  • GEBLAKERDE SPITSKOOL MET CHILI-BOTER

AAN DE SLAG

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

SIMMENTALER CÔTE DE BOEUF

“Het is een favoriet van velen en het is natuurlijk een feestje om een cote de boeuf te eten. Vooral als je hem zelf bereidt heeft, dat geeft voldoening!” 


UIT DE KOELKAST
De meeste slagers adviseren om het vlees op kamertemperatuur te laten komen voor het bereiden. Dat doen wij niet. Leg de côte de boeuf direct uit de koelkast op de barbecue. Het vet is dan nog hard en bakt mooier.

ZONDER ANGST EEN CÔTE DE BOEUF BAKKEN
“Dit betekent, hem lekker op de grill laten en bakken. Vooral jezelf inhouden om niet tussendoor stiekem te kijken of te draaien.”

WACHTEN IS GENIETEN
Tijdens het wachten van het garen van het vlees is het ideale momentje om een pilsje te pakken. En het moment om de groentes voor de side dishes eventueel opwarmen!

JA, DIT GA IK MAKEN

“Je moet zonder angst een Côte de Boeuf bakken!”

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

SPITSKOOL VAN DE BARBECUE

Deze spitskool is een favoriet in het restaurant! Zo favoriet dat we het niet van de kaart kunnen halen.

BEGINNEN MET DE GROENTEN
We beginnen met het bereiden van de groenten. Deze kunt u heet, lauw of koud eten. Dat maakt niet zoveel uit. Het voordeel van het beginnen met de groenten – de voorbereidingen BDan je heb je voorbereidingen gedaan en hoef je daar niet meer druk om te maken! Zo kan je je rustig concentreren op de côte de Boeuf. Nog eenvoudiger! Je kan de prei, spitskool en krieltjes van te voren maken, zelfs 1 dag! Dan hoef je ze alleen nog maar op te warmen voor het eten.

GAAR IN PLAAT VAN BEETGAAR
Veel mensen garen de groenten tot beetgaar. Dat ziet er leuker uit. Maar ik vind dat minder lekker, ga voor helemaal gaar!

DIT WIL IK PROEVEN

 

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

GEGRILDE PREI VAN DE BARBECUE

“Je kan het niet fout doen, een te gare prei bestaat niet!”

ZWART GEBLAKERDE PREI
Prei is niet alleen een goed basis ingrediënt – maar geblakerd van de barbecue een verrukkelijk gerecht! Door de prei in zijn geheeld te roosteren tot ze zwartgeblakerd zijn, wordt de binnenkant van de prei zacht, zoet en krijgt het de rooksmaak van de barbecue. We grillen de prei helemaal gaar en afgemaakt met de friszure dressing een genot om te eten.  “Een gare prei is het lekkerst! Je kan het niet fout doen, een te gare prei bestaat niet.

JA, DIT WIL IK

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

KRIEL MET PIMENTON

Een lekkere krokante kriel van de barbecue mag natuurlijk niet ontbreken!

KROKANT GEGRILD
Wij zijn dol op aardappelen van de barbecue en deze krieltjes krokant gegrild van de barbecue (of uit de oven) met pit van de pimentón – mogen niet ontbreken bij een heerlijke cote de boeuf. De krielaardappelen van Lindenhoff komen van de volle grond. 

BESTEL VOOR DIT WEEKEND

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

COURGETTE MET TIJM BOTER

Crispy, zacht en gaar! De ideale combinatie in één ingrediënt

CRISPY &  ZACHT
Door het garen op de barbecue worden de courgettes krokant en crispy aan de buitenkant en van binnen zacht en gaar. Zo heeft u beide structuren in één product. Heerlijk! 

NOG MAKKELIJKER
De courgettes hoeven niet perse gaar want u kunt deze ook rauw eten!  Maar het lekkerst is als ze crispy zijn bereidt!

PLANTENSPUIT
Tip voor de zonnebloemolie: doe de olie in een plantenspuit! Zo kunt uw gemakkelijk een dun laagje olie op de groente spuiten tijdens het grillen en is de olie goed verspreidt – en krijgt u een mooi resultaat! 

IK GA BARBECUEËN

“Het is een favoriet van velen en het is natuurlijk een feestje om een côte de boeuf te eten. Vooral als je hem zelf bereidt, dat geeft voldoening!”

– Chef Gerrit Marcus

X
LINDENHOFF
RESTAURANT REPUBLIEK

AARDBEIEN MET CRÈME NANTAIS

Het diner afsluiten met een verrukkelijk dessert? Dat kan! Wij mogen met jullie het recept delen van het dessert – waarvan u zeker gaat denken: Dit wil ik nog één keer eten!

CRÈME NANTAIS
Voor deze crème gebruiken we de enige echte Franse crème fraîche van gepasteuriseerde room uit Bretagne die licht is aangezuurd. In ongeveer 30 minuten zet u een verrassend dessert op tafel  met verse aardbeien van Nederlandse bodem. Een gerecht met gegarandeerd succes! 

IK GA DIT DESSERT MAKEN

RESTAURANT REPUBLIEK

De perfecte plek om te ontspannen na een lange strandwandeling, of te genieten van een heerlijke dag in de zon. In het vernieuwde interieur en op het menu staan natuurlijke elementen centraal. Met liefde en aandacht geselecteerd en geserveerd. Voor ieder moment van de dag, 364 dagen per jaar. Het menu van de chef wisselt ieder seizoen en bevat uitsluitend eerlijke, pure en lokale ingrediënten. Van healthy breakfast tot zonnige lunch, uitgebreid diner, snack of verse pizza uit de steenoven: onze kaart bevat een ruime keuze aan gerechten. Altijd met liefde en aandacht bereid.

U kunt ontbijten bij Restaurant Republiek van 09.00 tot 11.30, lunch wordt geserveerd van 12:00 – 16:00 en u kunt genieten van het diner van 18:00 – 22.00

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten